Cu doar două miliarde de utilizatori activi pe platformă în fiecare zi, Facebook găzduiește unele dintre cele mai căutate spații de marketing digital din lume. De la mărci internaționale precum Disney, Home Depot și Walmart, până la florăria locală sau magazinul de hardware, companiile mari și mici apelează la reclame Facebook pentru a ajunge la consumatori.

Dar popularitatea Facebook poate fi o sabie cu două tăișuri. Deși audiența Facebook este acolo, trebuie să concurezi cu o serie de alte distrageri, cum ar fi reclame concurente, postări generate de utilizatori, pentru a atrage atenția consumatorilor.

Acesta este ceea ce face creare de reclame video Facebook captivante să fie atât de importantă.

Poate părea un joc de noroc, dar există anumite metode pe care le puteți folosi pentru a crea o reclamă Facebook de succes, care să ajungă la publicul vizat și să-l inspire să acționeze.

Vă întrebați cum să creați reclame video Facebook de succes? Continuați să citiți pentru a afla.

reclame facebook

Merită publicitatea prin reclame Facebook?

Facebook este cea mai populară platformă de social media din lume, reprezintă o cale bună pentru eforturile de marketing digital de toate tipurile. Dar este publicitatea video pe Facebook o modalitate eficientă de a ajunge la consumatori?

Deși succesul publicității poate depinde de o serie de factori, indiferent unde apare o reclamă, în general, reclamele Facebook tind să dea rezultate.

Acestea fiind spuse, poate fi dificil să măsurați eficiența reclamelor Facebook în ceea ce privește anumite afaceri. Cu toate acestea, statisticile disponibile pe rețelele sociale sugerează că Facebook este o sursă excelentă pentru agenții de publicitate care doresc să își plaseze produsele în fața consumatorilor.

Când luați în considerare valorile reclamelor video Facebook, cum ar fi numărul mare de utilizatori activi pe platformă, interesul și dorința lor de a fi convinși de reclamele Facebook și opțiunea relativ rentabilă pe care o prezintă, este ușor de înțeles de ce atât de multe companii aleg acest canal de publicitate.

De ce reclamele Facebook video? 

Reclamele video pe Facebook nu sunt singurul mod de a vă promova pe Facebook. Anunțurile cu text sau imagine statice sunt, de asemenea, disponibile și pot fi mai ușor de produs și cu un cost mai redus. 

De ce să vă deranjați cu reclamele video pe Facebook? Adevărul este că publicitatea video pe Facebook oferă o serie de beneficii unice cu care alte metode nu pot concura.

reclame facebookSfaturi în a crea reclame Facebook video de succes 

Deși videoclipurile de pe Facebook pot fi un instrument de marketing eficient, implementarea lor în strategia ta de marketing trebuie abordată cu grijă, precizie, logică și, desigur, creativitate.

Cu siguranță există o magie implicată în crearea de anunțuri video care au putere foarte mare, dar formula urmează de obicei un set de parametri care îi influențează succesul. Să aruncăm o privire la câțiva factori importanți care servesc drept ghid pentru un anunț video Facebook de succes.

Videoclipul ar trebui să fie vertical

98% dintre utilizatorii Facebook accesează platforma aproape exclusiv prin intermediul telefoanelor lor mobile. Aceasta înseamnă că majoritatea oamenilor care văd campania dvs. de reclame Facebook o vor vedea pe un ecran aranjat vertical, în felul în care majoritatea oamenilor își țin telefoanele.

Anunțul video trebuie optimizat pentru redare într-o setare pătrată sau verticală (cu alte cuvinte, videoclipurile dvs. ar trebui să fie optimizate pentru mobil).

Pe lângă faptul că este mai ușor de văzut pentru spectatorii dvs., optarea pentru un videoclip pătrat vă permite să ocupați mai mult ecran, optimizând astfel eforturile dvs. de publicitate.

Conținutul contează

Conținutul convingător și creativ care stârnește imaginația consumatorului și îi convinge că nu pot trăi fără produsul sau serviciile dvs. este un ingredient cheie pentru orice reclamă Facebook sau reclamă de succes în afara Facebook.

Videoclipul ar trebui să: 

Menține-l scurt 

Între programele încărcate și o cultură care a scăzut rata de atenție la câteva secunde, consumatorii pur și simplu nu sunt dispuși să petreacă prea mult timp cu anunțul dvs.

Chiar dacă miniaturile videoclipurilor tale obțin un clic este posibil ca focalizarea lor să scadă după 10 sau 15 secunde, motiv pentru care este important să ai o rată de atragere ridicată.

Ce este rata de atragere? Posibilitatea de a atrage atenția unui spectator în primele câteva secunde va duce la un anunț video cu performanțe mai bune. Deși Facebook vă va permite să postați reclame cu o durată de până la 10 minute, cel mai de succes anunț video Facebook este scurt și la obiect. De fapt, platforma însăși recomandă 15 secunde ca lungime maximă pentru anunțurile video.

Cunoașteți opțiunile 

Unul dintre cele mai atrăgătoare lucruri despre publicitatea pe Facebook este opțiunile pe care le ai pentru unde și cum apare anunțul tău. Facebook vă permite să alegeți unde de pe platformă vă desfășurați campania publicitară Facebook. Opțiunile tale sunt:

Țineți cont de sunet

Vizualizarea anunțului nu este singurul obstacol pe care va trebui să-l îndepărtezi atunci când faci publicitate pe Facebook. De asemenea, va trebui să țineți cont de faptul că există șanse destul de mari ca videoclipul să fie redat pe sunet. 

Facebook rulează majoritatea videoclipurilor în redare automată, ceea ce înseamnă că încep de îndată ce apar pe ecranul unui utilizator. Aceasta este o veste bună pentru agenții de marketing, deoarece înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji atât de mult pentru a determina un consumator să redea manual anunțul dvs.

Dar există un dezavantaj și este că Facebook le permite utilizatorilor să pre-mute redarea automată a videoclipurilor. Asta înseamnă că marketerii trebuie să muncească de două ori mai mult pentru a interesa consumatorii suficient pentru a crește volumul. Includerea mementourilor „apăsați pentru sunet” în anunțul dvs. video vă ajută aici, dar puteți rezolva această problemă și prin:

 

Reclame video Facebook care convertesc, puterea din spatele lor

Reclamele Facebook sunt o modalitate interesantă și potențial profitabilă pentru companii de a ajunge la consumatori. Dar producerea de conținut video care atrage și performează nu este un efort simplu.

Agenția noastră de marketing digital se află în vârful lanțului publicitar digital, combinând expertiza noastră cu cele mai inovatoare instrumente de marketing pentru a crea campanii de marketing personalizate și eficiente. 

De la strategiile de reclame video Facebook care se potrivesc nevoilor dvs. specifice până la cele mai bune tehnologii pentru urmărirea, evaluarea și optimizarea campaniei dvs., serviciul nostru de Social Media Management vă va ajuta să vă creșteți baza de consumatori și să vă ridicați identitatea.