fbpx

Cât de importantă este varianta mobile a website-ului în optimizarea SEO

seo

Cuprins Articol

Conform statisticilor globale, mai mult de 50% din traficul de internet provine de la dispozitive mobile. Și această tendință va continua să evolueze, ținând cont de popularitatea tot mai mare a acestor dispozitive.

Un site web este o parte esențială a afacerii astăzi. De la furnizarea de informații despre firmă și domeniile de practică până la determinarea clienților potențiali să ia măsuri, site-ul web pune bazele conexiunii cu clienții. Cu toate acestea, asta înseamnă că site-ul trebuie să atragă clienții în funcție de modul în care îl folosesc. Este posibil să aveți un site web desktop frumos și dinamic, dar dacă nu este compatibil cu dispozitivele mobile, pierdeți o parte importantă a prezenței online.

seo

Contează adaptarea pe dispozitivele mobile pentru SEO?

Un design responsive contează pentru optimizarea SEO. De fapt, este un semnal de clasare în ​​algoritmii Google, atunci când detectează că un utilizator caută pe un dispozitiv mobil. Site-urile web care sunt prietenoase cu dispozitivele mobile, în general, vor depăși site-urile care nu au un design responsive în rezultatele căutării mobile.

Deci, dacă site-ul dvs. se bazează pe sau vizează traficul de la utilizatorii de dispozitive mobile, compatibilitatea cu dispozitivele mobile este vitală pentru optimizarea SEO.

Chiar dacă afacerea dvs. nu se bazează pe traficul de la utilizatorii de telefoane sau nu îi pasă de traficul de la acest tip de utilizatori, dintr-un motiv oarecare, datorită lansării de către Google a indexului său pentru mobil, compatibilitatea cu dispozitivele mobile va conta în curând și pentru dvs.

seo

Cei trei pași simpli vă vor ajuta să vă creșteți traficul pe mobil.

Desigur, a avea un site mobil nu este suficient pentru a avea un clasament mai înalt în Google. Cum să optimizați și să promovați versiunea mobilă a site-ului? Din punct de vedere SEO, este mult mai convenabil să folosiți o afișare dinamică a diferitelor variante de cod. Eliminați necesitatea de a ascunde și duplica o parte a conținutului sau de a configura setări suplimentare de redirecționare.

Cu toate acestea, situațiile pot fi diferite; prin urmare, este necesar să vă concentrați pe rezolvarea unei anumite probleme și să alegeți metoda care vă este cea mai convenabilă.

Auditați versiunea mobilă a site-ului 

Asigurați-vă că acoperiți verificările de utilizare. Rezultatele vă vor ajuta să înțelegeți pe ce să vă concentrați atunci când optimizați o resursă online. Este crucial să eliminați nu numai erorile tehnice, ci și problemele de proiectare și să vă asigurați că website-ul funcționează corespunzător. De asemenea, trebuie să vă asigurați că roboții de căutare pot indexa toate informațiile pe care le conține versiunea site-ului mobil.

Îmbunătățiți designul site-ului și capacitatea de utilizare

Un design bine gândit și o interfață intuitivă sunt extrem de importante pentru un site mobil. Viteza interacțiunii și găsirea informațiilor afectează factorii comportamentali. Rata de respingere, profunzimea de vizualizare, timpul mediu de sesiune sunt luate în considerare de Google și afectează indexarea și clasarea site-ului.

Elimiați greșelile obișnuite de design pentru dispozitive mobile 

Dezvoltatorii de website tind să facă aceleași greșeli. Prin urmare, vă recomandăm să nu neglijați următoarele:

  • supraîncărcare de conținut;
  • plasarea prea apropiată a legăturilor și a elementelor de interfață;
  • necesitatea de a mări manual obiectele individuale pentru a le vizualiza;
  • lipsa unui aspect de conținut receptiv (fără optimizare pentru toate dimensiunile și rezoluțiile ecranului).

Deși sunteți concentrat în principal pe optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare, este totuși important să acordați atenție experienței utilizatorului și să vă asigurați că este cât mai fluidă posibil. Simplitatea și consecvența interfeței site-ului îi vor demonstra clientului că îți pasă de el și de timpul lui. Cu siguranță va da roade sub formă de conversii îmbunătățite.

Suplimentați lista de mai sus în timpul auditului versiunii mobile a site-ului, iar optimizarea SEO ulterioară vă va ajuta să cuceriți noi culmi în rezultatele căutării organice pentru site-ul online. Iar dacă întâmpinați probleme sau aveți nevoie de ajutor, agenția Highest Media vă stă la dispoziție cu o echipă experimentată în creare site-uri web și în optimizarea SEO. 

 

Articole de interes:
Solicită ofertă personalizată
Completează formularul de cerere de ofertă și unul dintre membrii echipei noastre te va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a discuta despre nevoile și obiectivele tale