Copywriting-ul care se concentrează pe conversie aduce publicul în mișcare și îl face să ia măsuri. Acesta este procesul care face ca vizitatorul să intre în canalul de conversie drept clienți potențiali. Apoi, clienții potențiali sunt convertiți în clienți și treptat în fani.

Copywriting se concentrează pe scrierea orientată spre conversie, care are ca obiectiv creșterea rapidă a ratei de conversie. O strategie de marketing de conținut bine planificată vă crește rapid lista de e-mail, distribuirile, înscrierile și înregistrările!

Deci, cum să creați tipul de conținut care vă poate atinge obiectivul de conversie?

Construiți o strategie de copywriting corectă

Primul lucru pe care îl faceți în timp ce creați conținut orientat spre conversie este analiza!

Trebuie să aflați următoarele informații:

Odată ce aveți toate aceste date la îndemână, trebuie să selectați tipul de conținut pe care îl veți crea, care va fi convingător pentru baza dumneavoastră de public și se poate potrivi cu tipul concurentului. Acesta este modul în care faceți primul pas către un copywriting convertibil.

copywriting

Concentrați-vă pe o calitate excelentă

Al doilea lucru de făcut este să vă concentrați 100% pe calitate. Există câțiva factori cheie pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când faceți un control al calității. Iată câteva verificări:

Conținutul de înaltă calitate este o necesitate atunci când încercați să vă creșteți rata de conversie, vânzările. Publicul din întreaga lume iubește lucrurile bune, nu medii.

Educați-vă publicul

Al treilea pas este construirea de conținut care să educe publicul. Afacerile fac adesea greșeala de a crea conținut care oferă detalii despre produs, mai degrabă decât informații utile. Da, trebuie să vă promovați produsul, dar acesta nu poate fi singurul obiectiv. Trebuie să aveți combinația potrivită de informațional și promoțional. Iată câteva moduri prin care puteți face asta :

Valoarea copywriting-ului va crea încredere în rândul publicului. Odată ce încep să creadă că le oferiți valoare și nu îi tratați ca niște mașini de a face bani, ei vor deveni clientul.

Aflați problemele de pe piață și oferiți soluții

Al 4-lea pas este să vă aliniați copywriting-ul într-un mod care să se concentreze pe provocările cu care se confruntă publicul pe piață. Acest lucru va fi susținut de soluții prin conținutul pe care cititorii le vor putea aplica. Iată câteva moduri prin care poți face asta:

Amintiți-vă, vă puteți revendica oricând ca furnizor de soluții în acest pas al procesului. Dar asigurați-vă că faceți acest lucru la sfârșit, după ce ați discutat toate punctele. Așa nu apăreți ca o companie care se autopromovează.

copywriting

Aplicați un CTA în mod inteligent

CTA sau îndemnul la acțiune, care este ușa către pâlnia de conversie, este crucial pentru copywriting. Un CTA perfect conceput vă susține conținutul cu design perfect. Iată o listă de verificare rapidă :

 

Copywriting-ul care stimulează conversia este o provocare și distracție. Este nevoie de analiză, dar și de o gândire simplă pentru a construi conținut care poate genera mai mulți clienți potențiali. Având în vedere că am păstrat acest articol cât mai simplu pentru a împărtăși cele mai eficiente sfaturi. Așa că pur și simplu aplicați sfaturile explicați și suntem siguri că puteți simți schimbările în cel mai pozitiv mod.