fbpx

Diferitele tipuri de graphic design de care nu știați că aveți nevoie

graphic design

Cuprins Articol

Graphic design înseamnă mult mai mult decât crearea de imagini plăcute vizual. Este o formă de comunicare vizuală care oferă informații, împărtășește idei și convinge publicul să ia în considerare noi perspective. Designul grafic comunică anumite idei sau mesaje într-un mod vizual. Aceste elemente vizuale pot fi la fel de simple ca sigla unei afaceri sau la fel de complexe ca aspectele de pagină de pe un site web.

Tipuri de design grafic

Mai jos sunt enunțate principalele tipuri de graphic design de care brandurile au nevoie. În funcție de detalii, puteți alege următorul pas în strategia de design grafic și marketing.

graphic design

1. Design de produs 

Designerii de produse își folosesc priceperea creativă pentru a cerceta, proiecta și dezvolta produse noi. Aceștia efectuează cercetări de piață pentru a se asigura că produsul va atrage publicul țintă și nu va încălca drepturile de autor ale concurenților. Apoi vor crea ilustrații timpurii și prototipuri ale designurilor lor înainte de a fi trimise în producție.

 

graphic design

2. Design publicitar

Conținutul vizual este captivant, iar companiile se bazează pe un design grafic eficient pentru a profita de deciziile de cumpărare ale consumatorilor. În timp ce designul grafic în industriile de publicitate și marketing a fost în mod tradițional centrat pe tipărire, se extinde rapid pentru a include active în mediul digital. Exemple de design grafic publicitar: design brosura, reclame în ziare și reviste, grafica în social media, reclame digitale și multe altele. 

 

graphic design3. Design de publicație

Designul publicației se referă în mod tradițional la mediul tipărit – cum ar fi cărți, reviste, ziare etc. Cu toate acestea, la fel ca multe alte subseturi de design grafic, progresele tehnologice au condus la noi oportunități de potențială utilizare. Designul publicațiilor digitale utilizează elemente tradiționale de artă, cum ar fi culoarea, tipografia și spațiul. Designerii de publicații sunt capabili să combine în mod atent aceste elemente pentru a crea conținut care poate fi perceput vizual, pe o platformă digitală. Exemple de design de publicație: cărți, reviste, buletine informative, cataloage, presă și cărți electronice. 

 

graphic design

4. Design de ambalaj

Pe rafturile oricărui comerciant, magazin alimentar etc., aproape fiecare articol vine într-un fel de ambalaj. În timp ce acest ambalaj servește drept protecție pentru mărfuri, companiile recunosc și oportunitatea pe care o prezintă designul unui ambalaj de produs în ceea ce privește comunicarea și transmiterea de informații.

Prin implementarea strategică a culorii, formei și tipografiei, ambalajul devine o modalitate prin care companiile pot comunica personalitatea și povestea mărcii lor direct consumatorilor. De asemenea, cu cât ambalajul este atent gândit și atrage atenția, cu atât sunt șansele mai mari ca acesta să ajungă în coșul de cumpărături al publicului. 

 

Designul grafic este un domeniu larg, ce cuprinde multe subseturi, acestea patru fiind doar câteva din toată lista. Designul grafic este un domeniu în continuă dezvoltare, iar cererea de designeri specializați și calificați este în creștere. Când sunteți în căutarea persoanei potrivite pentru a prelua un job de design, cunoașterea diferitelor tipuri de design grafic vă va ajuta să identificați specialistul de care aveți nevoie. Agenția noastră vă oferă un serviciu compact, experții noștri fiind specialiști în toate categoriile de design graphic. Toate serviciile de care aveți nevoie într-un singur loc!

 

Articole de interes:
Solicită ofertă personalizată
Completează formularul de cerere de ofertă și unul dintre membrii echipei noastre te va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a discuta despre nevoile și obiectivele tale