fbpx

Cunoașterea diferențelor esențiale dintre Web Design și Creare Site

creare site

Cuprins Articol

Dacă v-ați întrebat vreodată care este diferența dintre creare site și web design, în acest articol veți găsi răspunsul detaliat la această întrebare. 

Dezvoltarea web stă la baza tuturor elementelor digitale, website-uri, aplicații pentru desktop și mobile. În ceea ce privește crearea site-urilor, există nenumărate limbaje de programare, precum și zeci de instrumente care sunt principalele elemente ale dezvoltării web. În cadrul agenției avem persoane cu expertiză în diferite tipuri de limbaje, ce vă pot ajuta să aduceți fiecare idee la viață. 

creare site

Ce este web designul? 

Designul web se referă la aducerea ideilor și conceptelor web la viață. Designerii web iau povestea sau viziunea și creează un design care este atrăgător din punct de vedere vizual. Ca atare, ei au sarcina de a proiecta modul în care va arăta un site web. La fel cum un arhitect proiectează planul înainte de construirea unei case, la fel și designerii web modelează un aspect al site-ului web înainte ca dezvoltatorii web să înceapă să creeze site-ul.

Este aspectul pe care îl creează designerii web care este folosit pentru UX (Experiența utilizatorului) pentru întregul site.

Designerii sunt cei care dezvoltă întregul mediu pe care utilizatorii îl consideră primitor. Ei evocă și creează un plan pentru experiența plăcută și satisfăcătoare a fiecărui vizitator pe site.

creare site

Ce este dezvoltarea web? 

Odată ce un site web a fost proiectat de către designerii web, acesta este apoi trecut în mâinile dezvoltatorilor care îl transformă apoi într-un site web live. Dezvoltatorii, bazându-se pe o gamă largă de instrumente și limbaje de programare, trec la creare site-ului final pe care îl vizitează utilizatorii. Crearea site-ului este pe cât de specializată, pe atât de complicată. Ca atare, dezvoltatorii web se pot specializa în trei domenii:

  • Dezvoltarea front-end se ocupă în primul rând de construirea interfeței de utilizator a unui site web (inserarea de imagini, animații, fundaluri). Dezvoltatorii front-end creează interfața unui site web bazându-se pe 3 limbaje principale; JavaScript, CSS și HTML. 
  • Dezvoltarea back-end implică o programare mai avansată care controlează diverse caracteristici și interacțiuni pe paginile web. Această fațetă de creare site definește modul în care funcționează site-ul și modul în care un utilizator îndeplinește diferite sarcini folosind funcționalitatea oferită de website.
  • Dezvoltarea full-stack include aspecte ale dezvoltării front-end și back-end. Dezvoltatorii full-stack sunt pregătiți în instrumentele și limbajele care sunt necesare pentru crearea unui site web complet funcțional de la zero.

Care este diferența dintre creare site și design web? 

Deși aceste două concepte par a fi sinonime, termenul de design web nu poate fi folosit pentru a defini crearea site-ului și invers. Există o diferență între design web și dezvoltare web. Un web designer și un web developer sunt profesioniști foarte diferiți; fiecare cu un rol complet diferit de celălalt.

Pe scurt, designul web se referă la proiectarea și partea vizuală a unui site (grafică, branding, poziționare logo), pe când crearea site-ului privește partea tehnică, aducerea la viață a website-ului pe care utilizatorii în accesează și pe care designerii web l-au proiectat. 

 

Pentru a vă facilita angajarea experților potriviți nevoilor dvs., în acest articol am explicat conceptele de web design și dezvoltare web și diferențele dintre acestea. Agenția noastră vă oferă profesioniști în ambele domenii, de la proiectarea website-ului la implementare și mentenanță. 

 

Articole de interes:
Solicită ofertă personalizată
Completează formularul de cerere de ofertă și unul dintre membrii echipei noastre te va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a discuta despre nevoile și obiectivele tale