fbpx

5 sfaturi pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare în creare site

creare site

Cuprins Articol

În crearea unui site web, un element important pe care trebuie să îl avem în vedere este viteza cu care site-ul web se încarcă. Viteza de încărcare a site-ului web este unul dintre cei mai importanți factori în determinarea succesului unui site web. Nu numai că afectează experiența utilizatorului, ci joacă și un rol esențial în clasarea motoarelor de căutare. 

Dacă site-ul web se încarcă în mai mult de 3 secunde, vizitatorii sunt înclinați să părăsească domeniul, astfel veți pierde potențiali clienți. În acest articol, vom discuta 5 sfaturi pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare în procesul de creare site web. .

Optimizați imaginile și videoclipurile

Imaginile și videoclipurile sunt adesea cele mai mari fișiere care pot încetini semnificativ viteza de încărcare în procesul de creare site. Pentru a le optimiza, le puteți comprima pentru a le reduce dimensiunea fără a le compromite calitatea. Există mai multe instrumente disponibile pentru a comprima imagini și videoclipuri, cum ar fi Compress.io și altele. De asemenea, puteți utiliza imagini receptive, care oferă imagini diferite în funcție de dimensiunea și rezoluția dispozitivului.

Minimizați solicitările HTTP în creare site

De fiecare dată când se încarcă o pagină web, browserul trimite solicitări HTTP către server pentru a prelua resurse precum HTML, CSS, JavaScript și imagini. Cu cât o pagină are mai multe solicitări, cu atât se încarcă mai mult, deci mai lent. În crearea site-urilor web, pentru a minimiza solicitările HTTP, puteți combina mai multe fișiere CSS și JavaScript într-unul singur și puteți utiliza sprite-uri CSS pentru a combina mai multe imagini într-una singură. De asemenea, puteți reduce numărul de imagini și puteți utiliza lazy loading pentru a încărca imagini numai atunci când sunt necesare.

Activați memorarea în cache a browserului, un alt pas important în creare site

Când un utilizator vizitează un site web pentru prima dată, browserul descarcă toate resursele necesare pentru a afișa pagina. Cu toate acestea, atunci când utilizatorul vizitează din nou aceeași pagină, browserul poate folosi resursele din cache în loc să le descarce din nou, ceea ce poate reduce semnificativ timpul de încărcare. Pentru a activa stocarea în cache a browserului, puteți adăuga anteturi de stocare în cache la răspunsul serverului dvs.

Utilizați o rețea de livrare de conținut (CDN)

Un CDN este o rețea de servere situate în diferite părți ale lumii care poate servi conținut web utilizatorilor de pe serverul cel mai apropiat de ei. Acest lucru poate reduce semnificativ timpul de încărcare pentru utilizatorii care sunt departe de serverul care găzduiește site-ul web. Mulți furnizori de găzduire oferă servicii CDN sau puteți utiliza un furnizor CDN terță parte.

Minimizați resursele care blochează redarea după crearea site-ului

În crearea site-ului, resursele care blochează randarea sunt resurse care împiedică afișarea unei pagini până când sunt încărcate. Acestea includ fișiere CSS și JavaScript care sunt necesare pentru afișarea paginii. Pentru a minimiza resursele care blochează randarea, puteți amâna încărcarea fișierelor JavaScript și puteți utiliza încărcarea asincronă pentru fișierele CSS. De asemenea, puteți utiliza atributul „preload” pentru a încărca resursele critice înainte de a fi necesare.

Îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului web este crucială în crearea site-ului web pentru a oferi o experiență bună pentru utilizator și pentru a îmbunătăți clasarea în motoarele de căutare prin optimizarea SEO. Urmând sfaturile de mai sus, puteți reduce semnificativ timpul de încărcare a site-ului dvs. și puteți oferi o experiență mai bună pentru utilizator.

Articole de interes:
Solicită ofertă personalizată
Completează formularul de cerere de ofertă și unul dintre membrii echipei noastre te va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a discuta despre nevoile și obiectivele tale