fbpx

5 lucruri esențiale despre îmbunătățirea SEO pentru WordPress

optimizare seo

Cuprins Articol

Știați că WordPress alimentează în prezent 43,3% din web, ceea ce îl face cel mai utilizat sistem de gestionare a conținutului (CMS)?

Este clar că WordPress este aici pentru a rămâne. Cu toate acestea, deși popularitatea WordPress are multe beneficii, cum ar fi faptul că este open-source cu o comunitate în creștere, există un dezavantaj. Este un instrument de optimizare SEO incredibil de puternic de care sunt alimentate multe site-uri web, ceea ce face concurența acerbă. Cu toate acestea, în ciuda acestei competiții, este totuși posibil să vă clasați site-ul pe prima pagină și deasupra concurenților. În acest articol, vom explica exact cum.

Ce este SEO?

SEO înseamnă optimizare pentru motoarele de căutare. Este practica de a vă optimiza site-ul astfel încât motoarele de căutare să-l claseze foarte bine în rezultatele lor, ceea ce înseamnă că obțineți mai mult trafic.

1. Verificați setările WordPress

Asigurați-vă că motoarele de căutare vă pot găsi site-ul

Acest lucru poate părea evident, dar este important să verificați dacă site-ul dvs. este vizibil pentru motoarele de căutare. În zona de administrare WordPress, accesați Setări → Citire. Ar trebui să vedeți o opțiune „Vizibilitatea motorului de căutare”. Asigurați-vă că nu este bifată caseta.

Dacă caseta este bifată, debifați-o, apoi apăsați Salvare modificări.

2. Cum să vă îmbunătățiți experiența cu pagina

În iunie 2021, Google Page Experience a intrat în vigoare pe dispozitivele mobile, iar acum, Google a început să folosească experiența paginii ca parte a sistemelor lor de clasare desktop. Deci, ce înseamnă asta? Companiile trebuie să rămână favorabile cu algoritmul de căutare Google dacă doresc să-și păstreze site-ul descoperit de către cei care caută. Dar cum? Să aruncăm o privire mai profundă.

Utilizați SSL pe site-ul WordPress

Aceasta înseamnă că adresa site-ului web va avea https:// în loc de http:// la început.

Gazdele web vă vor oferi un certificat SSL gratuit. Cel mai simplu mod de a vă configura site-ul WordPress este să instalați pluginul gratuit Really Simple SSL. Accesați Pluginuri → Adăugați nou în administratorul WordPress, căutați „Really Simple SSL”, apoi instalați și activați pluginul.

3. Viteza site-ului WordPress în optimizarea SEO

Viteza site-ului poate afecta modul în care atrageți trafic, generați clienți potențiali, convertiți și, bineînțeles, modul în care Google vă clasifică site-ul. Un sfert dintre utilizatori vor abandona site-urile web care durează peste 4 secunde pentru a se încărca. Chiar și o întârziere de 1 secundă reduce satisfacția clienților cu 16%. Vă recomandăm să începeți cu PageSpeed ​​Insights pentru a verifica paginile site-ului înainte de a optimiza.optimizare seo

4. Găsiți cel mai bun plugin de optimizare SEO WordPress pentru nevoi

Cele mai populare pluginuri de optimizare SEO pentru WordPress sunt Yoast, All in One SEO și Rank Math. Toate trei sunt bine stabilite și foarte evaluate online. Înainte de a face pasul, luați în considerare cercetarea a ceea ce funcționează cel mai bine pentru nevoile afacerii dvs. Adăugarea unui plugin nou pe site-ul WordPress este simplă, accesați Pluginuri → Adăugați nou în tabloul de bord. Apoi, căutați numele pluginului, apoi faceți clic pe butonul „Instalare acum” de lângă acesta.

Sfat bonus: nu instalați mai mult de un plugin de optimizare SEO, deoarece acestea vor intra în conflict unul cu celălalt.

5. Optimizarea paginilor WordPress pentru SEO

Frumusețea WordPress este că puteți optimiza cu ușurință orice conținut, personalizându-vă titlul, adresa URL și eticheta de titlu. Sfat de top: țineți cont de ceea ce doriți să apară fiecare pagină. Rețineți că atunci când utilizatorii caută în mod activ, înseamnă că aceștia caută o soluție. Pentru a maximiza succesul pe pagină, includeți un amestec de cuvinte cheie cu coadă lungă și coadă scurtă legate de produs sau serviciu.

Rămâneți la curent cu strategia de optimizare SEO

Cum poți fi competitiv dacă nu ai un site web rapid, sigur și axat pe conversie? Știm că este cel mai puternic instrument din arsenalul tău când vine vorba de marketing. Brandurile și organizațiile globale, nu au timp să învețe toate aceste lucruri tehnice – pentru asta suntem aici. Suntem o agenție digitală complet integrată, cu o pasiune pentru marketing. Suntem aici pentru a lucra cu diferite branduri care doresc să concureze în industria lor. Vrei un avantaj față de concurența ta? Vrem să vă ajutăm să ajungeți acolo.

Nu suntem străini de lumea competitivă a optimizarii SEO. După cum vedem noi, dacă vei fi competitiv, s-ar putea la fel de bine să fii cel mai bun. Avem strategii de optimizare SEO care te vor ajuta să ieși în evidență din mulțime și să ne asigurăm că ești mereu vizibil într-un mod care poate fi descris doar ca zdrobitor.

Nu ne vom opri până când nu veți putea ajunge la fiecare public posibil, indiferent unde s-ar afla.

Articole de interes:
Solicită ofertă personalizată
Completează formularul de cerere de ofertă și unul dintre membrii echipei noastre te va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a discuta despre nevoile și obiectivele tale